Šoškić: MMF pozitivno ocenio monetarnu politiku NBS

Izvor: Blic, 01.Sep.2010, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šoškić: MMF pozitivno ocenio monetarnu politiku NBS

Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić izjavio je danas da je Međunarodni monetarni fond pozitivno ocenio vođenje monetarne politike NBS u prethodnom periodu.

Šoškić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da je pozitivan potez NBS bilo povećanje referentne kamatne stope što je dovelo do stabilizacije cena i ocenio da se inflacija u zemlji kreće u okvirima ciljanog nivoa, što je šest plus minus dva odsto na godišnjem nivou.

Guverner NBS >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je naveo da Srbija u narednom periodu mora da nastavi da vodi odgovornu finansijsku politiku i najavio veće angažovanje na "dinarizaciji", odnosno većem korišćenju domaće valute u finansijskim transkacijama na srpskom tržištu.

Guverner se osvrnuo i na depresijaciju kursa ističući da je ona ojačala konkurentnost privrede i učinila da jedinični troškovi budu niži, što je dobar signal za one koji u Srbiji žele da proizvode i investiraju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.