Šokantne cifre: Automobilski gigant reže radna mesta

Izvor: B92, 15.Mar.2019, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šokantne cifre: Automobilski gigant reže radna mesta

Američki proizvođač automobila Ford planira da ukine više od 5.000 radnih mesta u Nemačkoj, a smanjiće broj radnih mesta i u Velikoj Britaniji.

Ford je ponudio programe dobrovoljnog otpuštanja zaposlenih u Nemačkoj i Britaniji, navodi se u saopštenju.

Ovo je deo plana za preokret koji je najavio proizvođač automobila u januaru, a koji bi uključivao smanjenje više hijada radnih mesta, razmatranje zatvaranja pogona i prestanak proizvodnje linija vozila koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stvaraju gubitke.

Ukupan broj radnih mesta pogođenih u Britaniji tek treba da se utvrdi, stoji u saopštenju kompanije.

Ford je takođe objavio da će pojednostaviti svoju liniju tako što će "poboljšati ili napustiti manje profitabilne linije vozila".

Ford Europe godinama gubi novac i pritisak za restrukturiranje poslovanja povećao se od kada je glavni rival General Motors povećao profit prodajom svojih Opela i Voksola francuskom Pežou.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.