Smena u kontroli leta, odlazi Rovčanin

Izvor: Mondo, 11.Jan.2018, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smena u kontroli leta, odlazi Rovčanin

Vlada Srbije je danas razrešila direktora Kontrole letenja Srbije i Crne Gore Radojicu Rovčanina, a novi direktor biće Predrag Jovanović, rečeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkistock

Rovčanin je potvrdio Tanjugu da ga je Vlada razrešila sa te funkcije, dodajući da mu je prošao četvorogodišnji mandat, koji mu je dat u januaru 2014.

Vlada je predložila SMATSA Predraga Jovanovića za novog direktora.

Jovanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je radio u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Ex ministru preti otkaz jer je svedok seks afere?

SMATSA je proteklih godina bila u žiži javnosti zbog nekoliko skandala, od otkaza zbog "seks afere", do letošnjeg incidenta sa prestankom rada kompjuterskog nadzora neba na gotovo sad vremena.

Evo šta se desilo 10. jula nad Beogradom

Direktorat za civilno vazduhoplovstvo sproveo je postupak inspekcijskog nadzora povodom incidenta 10. jula, kada je zbog greške tokom servisiranja softvera prestala da radi Kontola letenja (SMATSA) na 50 minuta.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi šef SMATSA; "Ostajem jer sam vojnik države"

Izvor: B92, 11.Jan.2018

Vlada Srbije je razrešila direktora Kontrole letenja Srbije i Crne Gore Radojicu Rovčanina, a novi direktor biće Predrag Jovanović, rečeno je Tanjugu u Vladi...Rovčanin je potvrdio Tanjugu da ga je vlada razrešila sa te funkcije dodajući da mu je prošao četvorogodišnji mandat. Rovčanin je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.