Slučaj Flojd: Milion dolara kaucije za tri policajca iz Mineapolisa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2020, 08:45

Slučaj Flojd: Milion dolara kaucije za tri policajca iz Mineapolisa

Sud je danas odredio kauciju od milion dolara za tri bivša policajca iz Mineapolisa, optužena za pomaganju u ubistvu Džordža Flojda, Afroamerikanca koji je preminuo nakon što mu je njihov kolega skoro devet minuta klečao na vratu.

Kaucija za tri policajca, koja su se danas prvi put pojavila pred sudom, biće smanjena na 750.000 pod određenim uslovima, među kojima je gubitak prava na nošenje bilo kakvog ličnog oružja, prenosi Rojters.

 Sudija je svakome od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njih zakazao naredno saslušanje za 29. jun.

Tomas Lejn, Aleksandar Kueng i Tou Tao optuženi su juče za pomaganje u drugostepenom ubistvu i drugostepenom ubistvu iz nehata.

Ako budu osuđeni, preti im kazna do 40 godina zatvora.

Dik Šovin, policajac koji je klečao na Flojdovom vratu pre nego što je preminuo, optužen je za drugostepeno ubistvo i on će se na sudu pojaviti u ponedeljak.

Flojdov sin održao govor na mestu očeve pogibije

Sin ubijenog Džordža Flojda održao je u sredu govor na mestu očeve pogibije u Mineapolisu i zatražio pravdu, izvestio je BBC.

Kvinsi Mejson Flojd, sin ubijenog Džordža Flojda, zahvalio je novinarima i demonstrantima i rekao da je izašao na mesto očeve pogibije u "...pokušaju da dođe do pravde".

"Nijedan muškarac nijedna žena ne bi trebalo da ostanu bez svojih očeva. Zato tražimo pravdu za ono što se ovde dogodilo", rekao je Kvinsi Flojd.

Zamoljen da prokomentariše globalne proteste kao znak podrške borbi protiv policijske brutalnosti i rasizma Mejson Flojd je rekao: "Zahvalan sam svima koji iskazuju podršku i ljubav. Hvala vam što podržavate moju porodicu."

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.