Slovenci odustaju od novog nacionalnog avio-prevoznika

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Dec.2019, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenci odustaju od novog nacionalnog avio-prevoznika

Kako kaže slovenački premijer, malo je verovatno da će biti osnovan novi nacionalni avio-prevoznik tri meseca nakon što je Adrija ervejz otišla u stečaj

- Stvaranje nove nacionalne avio-kompanije, u potpunosti ili delimično u državnom vlasništvu, malo je verovatno. U međuvremenu su mnoge rute koje je Adrija prethodno vozila preuzeli strani prevoznici, rekao je premijer Slovenije Marjan Šarec.

U protekla tri meseca vlada je zajedno sa regionalnim prevoznikom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << proučavala izglede za uspostavu nove nacionalne vazduhoplovne kompanije.

U novembru je slovenački ministar za privredni razvoj i tehnologiju Zdravko Počivalšek rekao da su razgovori s potencijalnim partnerom "prošli dug put".

Slovenačko državno društvo za upravljanje imovinom banaka izradilo je poslovni plan za potencijalnu novu nacionalnu avio-kompaniju. Prema tom predlogu, prevoznik bi, kako se izveštava, upravljao flotom od pet vazduhoplova bombardir i imao bi oko 200 zaposlenih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.