Izvor: Blic, 29.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenci kupili Lola mašine alatke za 382 milioan dinara

Imovinu preduzeća "Lola mašine alatke, alati i automatizacija" iz Beograda kupila je na današnjoj licitaciji kompanija "Montovar" iz Maribora za 382 miliona dinara.

To je šesta firma iz sastava "Lola sistema" koja je prodata, a kupci su uglavnom strane kompanije.

"Generalni direktor "Lola sistema" je ocenio da je prodaja "Lola mašine alatke" do sada jedna od najuspešnijih privatizacija u metalskoj industriji.

"Lola mašine alatke" zapošljava 500 radnika, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << novi vlasnik je najavio da će svi ostati da rade.

Za 18. april je zakazana prodaja imovine još dve firme iz sastava "Lola sistema": "Lola procesna oprema i mašine" čija je početna cena 283,7 miliona dinara, i "Lola livnica", sa početnom cenom od 142,5 miliona dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.