Slabo kretanje evra, funta pala na najniži nivo u poslednjih četiri i po meseca u odnosu na dolar

Izvor: GdeInvestirati.com, 19.Avg.2014, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slabo kretanje evra, funta pala na najniži nivo u poslednjih četiri i po meseca u odnosu na dolar

Evro se nije mnogo kretao tokom prepodneva u odnosu na dolar zadržavajući se u blizini najnižeg nivoa u poslednjih devet meseci.  

Tokom prepodneva nije bilo značajnijih ekonomskih izveštaja u zoni evra tako da su investitori sa pažnjom iščekivali izveštaje o inflaciji i sa tržišta nekretnina u SAD-u. Dobri rezultati koji su pokazali da je tokom prošlog meseca došlo do povećanja broja dozvola za gradnju ali i započete gradnje kuća uz nepromenjenu inflaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << pozitivno su se odrazili na američku valutu što je oborilo valutni par EUR/USD koji tokom prepodneva ostvario ukupan pad od 0.24%.

Na jednočasovnom grafikonu MACD je u zoni prekomerne prodaje dok RSI ne pokazuje jasno trend. Cena se kreće izmedju srednje i donje Bolindžer trake tako da je moguć pad cene. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

Primarna podrška: 1.33300

Primarni otpor: 1.36200

Naše viđenje: Prodajna pozicija sa ulaskom na 1.33350 sa prvom metom na 1.33150 i drugom na 1.32950

Alternativni scenario: Ukoliko se cena popne iznad 1.33450 onda je moguć dalji rast na 1.33850

Komentar: MACD je u zoni prekomerne prodaje dok RSI ne pokazuje jasno trend. Cena se kreće izmedju srednje i donje Bolindžer trake tako da je moguć pad cene.

Trend: Oscilovanje na kraći rok, bočno kretanje na duži rok.

1.33350

Valutni par GBP/USD je tokom prepodneva pao na najniži nivo u poslednjih četiri i po meseca u odnosu na dolar nakon što su objavljeni razočaravajući podaci inflacije u Velikoj Britaniji. Kancelarija za nacionalnu statistiku Velike Britanije objavila je da je inflacija maloprodajnih cena tokom jula usporila rast sa 1.9% na 1.6% i ako je očekivan manji pad na 1.8%. Na mesečnom nivou ostvaren je pad od 0.3%. Investitori sa pažnjom iščekuju sutrašnji izveštaj sa poslednjeg sastanka Banke Engleske koji će pokazati kako su glasali članovi monetarnog komiteta pri donošenju odluke da se monetarna politika za sada ne menja. Tokom prepodneva sterling je 0.54%.

Na jednočasovnom grafikonu MACD je u zoni prekomerne prodaje kao i RSI. Cena se kreće izmedju srednje i donje Bolindžer trake tako da je moguć dalji pad cene. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

Primarna podrška: 1.66600

Primarni otpor: 1.72500

Naše viđenje: Prodajna pozicija sa ulaskom na 1.66400 sa prvom metom na 1.66200 drugom na 1.66000

Alternativni scenario: Ukoliko se cena popne iznad 1.66500 onda je moguć dalji rast na 1.66900

Komentar: MACD je u zoni prekomerne prodaje kao i RSI. Cena se kreće izmedju srednje i donje Bolindžer trake tako da je moguć dalji pad cene.

Trend: Oscilovanje na kraći rok, bočno kretanje na duži rok.

izvor: FXlider.com

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.