Sirogojno kompanija otvara pogon za sušenje voća

Izvor: S media, 02.Jun.2010, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sirogojno kompanija" otvara pogon za sušenje voća

Jedno od najvećih preduzeća za proizvodnju, otkup i preradu voća u užičkom regionu, zlatiborska "Sirogojno kompanija", u subotu će u požeškom selu Rupeljevu svečano pustiti u rad novosagradjeni pogon za sušenje jagodičastog voća, najbolje opremljen na Balkanu.

Direktor i vlasnik "Sirogojno kompanije" Rade Ljubojević izjavio je da je u izgradnju ove sušare, površine 1.000 kvadratnih metara, uloženo oko milion evra. Na poslovima pripreme i proizvodnje biće >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << angažovano tridesetak radnika.

Ljubojević tvrdi da će sušeno jagodičasto voće iz ovog pogona naći tržište u SAD, Japanu i Evropi, gde će se u maloprodaji pojaviti u malim pakovanjima, a biće plasirano i u prehrambenu i konditorsku industriju širom sveta.

"U ovu fabriku ugradjena je savremena oprema iz SAD i Evrope, a sama tehnologija sušenja voća zasnovana je na kombinaciji iskustava i znanja iz naše prošlosti i preporuka domaćih i svetskih stručnjaka iz oblasti ishrane", rekao je Ljubojević.

On je najavio da će novosagradjena sušara za sirovinu uglavnom koristiti proizvode iz užičkog regiona - maline i drugo jagodičasto voće, kao i šljive i jabuke, dok će oko 2.000 tona borovnice otkupljivati na jugu Srbije.

"Sirogojno kompanija" je u prošloj godini, prema rečima njenog vlasnika, otkupila, preradila i na inostrano tržište plasirala oko 5.000 tona zamrznutog voća.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"SIROGOJNO" OTVARA POGON ZA SUŠENJE VOĆA

Izvor: Kurir, 02.Jun.2010

UŽICE - Jedno od najvećih preduzeća za proizvodnju, otkup i preradu voća u užičkom regionu, zlatiborska "Sirogojno kompanija", u subotu će u požeškom selu Rupeljevu svečano pustiti u rad novosagrađeni pogon za sušenje jagodičastog voća, najbolje opremljen na Balkanu...- U izgradnju ove...

Nastavak na Kurir...

“Sirogojno kompanija” otvara nov pogon

Izvor: Capital.ba, 03.Jun.2010, 10:08

POŽEGA, Jedno od najvećih preduzeća za proizvodnju, otkup i preradu voća u užičkom regionu, zlatiborska 'Sirogojno kompanija', u subotu će u požeškom selu Rupeljevu pustiti u rad novosagrađeni pogon za sušenje jagodičastog voća, najbolje opremljen na Balkanu. Kako je kazao direktor i vlasnik...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.