Siniša Mali otkrio kada kreću prijave za isplatu 60 evra pomoći građanima

Izvor: B92, 27.Feb.2021, 20:06

Siniša Mali otkrio kada kreću prijave za isplatu 60 evra pomoći građanima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će se 28. aprila krenuti sa prijavama za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima

Građani koji nemaju već otvoren račun u nekoj banci, izabraće banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time se automatski prijaviti za pomoć.

Tako će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova. Nakon podizanja novca, namenski račun će biti ugašen. Takođe treba da označe polje kojim potvrđuju saglasnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za obradu ličnih podataka.

Svi punoletni građani imaju pravo na po 60 evra, a isplata će ići u dve rate - prva u maju 2021. a druga u novembru. Penzioneri će dobiti dodatnih 50 evra.

Takođe, Mali je najavio da od 1. marta kreću prijave za pomoć svim ugroženim privrednicima, tri puta po 50 posto minimalne zarade za sva preduzeća, mikro, mala srednjai velika preduzeća u Srbija, što je oko milion i po zaposlenih. Takođe jedan pun minimalac za one sektore koje smatramo najugroženijim turizam, ugostiteljstvo, renta-kar agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali: Prijave za pomoć privredi od 1. marta, a građanima od 28. aprila

Izvor: RTS, 27.Feb.2021

Ministar finansija Siniša Mali kaže za RTS da će prijavljivanje za novi paket pomoći građanima početi 28. aprila. Ističe da paket ekonomskih mera predviđa da svi punoletni građani do kraja godine dobiju po 60 evra, a penzioneri po 110 evra. . Novi set mera podrazumevaće...

Nastavak na RTS...

Da biste dobili pomoć od 60 evra moraćete da ostavite četiri podatka

Izvor: B92, 28.Feb.2021, 14:05

Kako je juče potvrđeno, 28. aprila će se krenuti sa prijavama za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima...Isplata će ići u dve rate - prva u maju 2021. a druga u novembru. Penzioneri će dodatnih 50 evra dobiti u septembru...Prijavljivanje će biti moguće na dva načina, baš kao što je to...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.