Читај ми!

Mali: Prijave za pomoć privredi od 1. marta, a građanima od 28. aprila

Ministar finansija Siniša Mali kaže za RTS da će prijavljivanje građana za novi paket pomoći početi 28. aprila. Ističe da paket ekonomskih mera predviđa da svi punoletni građani do kraja godine dobiju po 60 evra, a penzioneri po 110 evra.

Novi set mera podrazumevaće direktnu pomoć preduzetnicima, mikro, malim, srednjim, ali i velikim preduzećima, podršku ugostiteljskom sektoru, hotelima, turističkim agencijama, sektoru prevoznika putnika i drumskog saobraćaja, kao i jednokratnu novčanu pomoć građanima.

Siniša Mali, je u finalnom izvlačenju u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", rekao da će tri puta po 50 odsto minimalne zarade biti namenjeno za sva mikro, mala, srednja i velika preduzeća.

"Skoro milion i po zaposlenih tri meseca će dobijati po 50 odsto minimalne zarade. Takođe, jedan pun minimalac je za najugroženije, turizam, ugostiteljstvo, rent-a-kar agencije, turističke vodiče", rekao je Mali.

Prijava za tri isplate po 50 odsto minimalca je kako kaže ministar, jednostavna putem formulara na sajtu Poreske uprave, a počinje 1. marta.

Mali je rekao da je trećim paketom mera podrške predviđena i pomoć autoprevoznicima od 600 evra po autobusu, kao i pomoć hotelijerima. 

Navodi i da 28. aprila počinje prijava za isplatu 60 evra građanima i 110 evra najstarijim sugrađanima.

Mali, koji je na RTS prisustvovao finalnom izvlačenju u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", rekao je da će svaki punoletni građanin dobiti dva puta po 30 evra, u maju i novembru.

Naveo je da će penzioneri u septembru dobiti dodatnih 50 evra, što je uz pomoć od 60 evra namenenoj svim punoletnim građanima, ukupno 110 evra.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво