Izvor: Beta, 25.Jun.2014, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati pozivaju Vučića i Vulina na sastanak

BEOGRAD, 25. juna 2014. (Beta) - Predstavnici dva reprezentativna sindikata pozvali su u sredu premijera Srbije Aleksandra Vučića i ministra rada Aleksandra Vulina na sastanak kako bi objasnili šta Zakon o radu donosi gradjanima i koja je njegova zvanična verzija.

"Više nije jasno ni šta taj zakon donosi i koja je važeća verzija i ima li važeće verzije, kao i šta je ono što taj zakon donosi", rekao je na konferenciji za novinare predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << (S S S S) LJubisav Orbović.

Predstavnici S S S S i Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost rekli su da ako ne dodje do usaglašavanja oko tog zakona, postoji mogućnost izlaska sindikata iz Socijalno-ekonomskog saveta (SES).

Orbović je naveo da se od premijera i ministra rada zahteva da na tom sastanku objasne šta znači prošireno dejstvo Zakona o radu, navodeći da se on ne odnosi na prava sindikalaca, već na rešavanje problema izmedju socijalnih partnera.

Predsednik UGS Nezavisnost Branislav Čanak istakao je da se u nacrtu zakona o radu primećuje samo interes Američke privredne komore i Saveta stranih investitora, "što je pravno gledano bruka".

On je kao veoma čudno ocenio to što se insistira na donošenju zakona o radu što pre i dodao da se ne vidi da je posledica toga ukidanje sindikata u Srbiji.

Sekretar S S S S Zoran Mihajlović izrazio je nezadovoljstvo i zbog toga što su zakoni o privatizacii i stečaju od danas na javnoj raspravi, bez obaveštavanja sindikata i rasprave o tim zakonima na SES-u.

Javna rasprava planirana je u narednih četiri dana i ne predvidja raspravu od 21 dana, kako bi trebalo, naveli su sindikati.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.