Sindikat osuo paljbu na banku zbog otpuštanja

Izvor: B92, 06.Nov.2018, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat osuo paljbu na banku zbog otpuštanja

Britanski radnički sindikat kritikovao je bankarsku grupu Lojds zbog gašenja 6.000 radnih mesta u okviru reorganizacije.

U njoj će, kako je naveo taj kreditor, u stvari biti stvoreno ukupno 2.000 novih radnih pozicija.

Kako prenosi agencija Rojters, vest o gašenju radnih mesta u Lojdsu je objavio Skaj nJuz u ponedeljak.

"Ova najnovija najava nesumnjivo će pogoditi radni moral osoblja koje mora da izdrži još jednu rundu posle runde ukidanja radnih mesta, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zatvaranja ogranaka i konstantnog previranja", rekao je Rob Makgregor, nacionalni čelnik u Ujedinjenom sindikatu.

U odvojenom saopštenju, Lojds je potvrdio da će otvoriti neto 2.000 novih radnih mesta, koja će pomoći kompaniji da poveća digitalne bankarske proizvode i usluge.

"Grupa ulaže u dalju digitalizaciju banke i poboljšanje nekih postojećih funkcija i kreiranje novih funkcija unutar svoje strukture", navela je banka.

Očekuje se da će oko tri četvrtine novih radnih mesta popuniti postojeći zaposleni u Lojdsu, i otkazi nisu usmereni na personal u ograncima, dodaje Rojters.

Iz banke poručuju da će uložiti tri milijarde funti (3,9 milijardi dolara) u tehnologiju i osoblje kao odgovor na pad broja klijenata koji koriste usluge u ekspoziturama i na pojavu konkurencije u liku tehnološko "potkovanih" startap kompanija sa daleko jeftinijim osnovnim cenama.

Svi britanski zajmodavci smanjuju svoje mreže fizičkih poslovnica i fokusiraju se na tehnologiju u nastojanju da odgovore na pretnje manjih rivala koji se brže prilagođavaju zahtevima klijenata, ali i zato što korisnici sve više obavljaju bankarske transakcije onlajn i putem mobilnih aplikacija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.