Sindikalci Knjaz Miloša ne pristaju na otkaze

Izvor: S media, 26.Apr.2011, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikalci "Knjaz Miloša" ne pristaju na otkaze

Samostalni sindikat u kompaniji "Knjaz Miloš" u Aranđelovcu neće dozvoliti otpuštanje 73 radnika, kako je najavio poslodavac, jer to nije u skladu sa pravilnikom o sistematizaciji, koji su pre dve godine potpisale obe strane, izjavio je danas predsednik sindikata Živorad Kolarević.

On je istakao da rukovodstvo kompanije ne može jednostrano da odlučuje o sistematizaciji i tehnološkom višku.

„Knjaz Miloš“ slavi 200. rođendan

"Poslodavac po >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Zakonu o radu ima pravo da proglasi tehnološki višak, ali pošto je tabelarni deo, koji sadrži broj izvršilaca i koeficijente za radna mesta usvojen saglasnošću sindikata i poslodavca, onda se taj akt ne može menjati bez saglasnosti oba potpisnika", pojasnio je Kolarević.

Otkaz zbog verskog pozdrava

On je zbog toga najavio "borbu" svim mogućim pravnim i ostalim zakonskim sredstvima, jer, kako je istakao, "nisu radnici krivi što ni posle odlaska 900 zaposlenih i racionalizacije u poslovanju, "Knjaz Miloš" posluje s gubitkom još od privatizacije 2005. godine".

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SINDIKALCI "KNJAZ MILOŠA" NE PRISTAJU NA OTKAZE

Izvor: Kurir, 26.Apr.2011

ARANĐELOVAC - Samostalni sindikat u kompaniji "Knjaz Miloš" u Aranđelovcu neće dozvoliti otpuštanje 73 radnika, kako je najavio poslodavac, jer to nije u skladu sa pravilnikom o sistematizaciji, koji su pre dve godine potpisale obe strane, izjavio je predsednik sindikata Živorad Kolarević...On...

Nastavak na Kurir...

Sindikalci “Knjaz Miloša” ne pristaju na otkaze

Izvor: Capital.ba, 26.Apr.2011

BEOGRAD, Samostalni sindikat u kompaniji 'Knjaz Miloš' u Aranđelovcu neće dozvoliti otpuštanje 73 radnika, kako je najavio poslodavac, jer to nije u skladu sa pravilnikom o sistematizaciji, koji su prije dvije godine potpisale obje strane, izjavio je danas predsjednik sindikata Živorad Kolarević....

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.