Izvor: Banke.Online.rs, 21.Sep.2012, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sigurna plata najveći mamac za mlade

Sigurna plata, mogućnost dužeg godišnjeg odmora, manje posla i plaćanje radnog staža glavni su razlozi zbog kojih bi se, prema poslednjim istraživanjima, gotovo više od polovine mladih pre odlučilo da posao traži u državnoj firmi, nego u privatnoj kompaniji, bez obzira na to da li je reč o stranoj ili domaćoj firmi. Radovan Ž. (27), kao diplomirani inženjer kaže da, iako su mu skoro pa otvorena vrata pojedinih privatnih kompanija, kako domaćih tako i stranih, najozbiljnije razmišlja o tome da uhlebljenje potraži u nekoj od velikih državnih firmi koje još funkcionišu, a u kojima postoji potražnja za njegovim profilom. - Znam da bih kod privatnika imao veću platu, ali bih imao i mnogo manje vremena. U državnoj firmi znao bih tačno da radim od devet do pet, a posle toga bih mogao nešto da uradim i privatno. Tako bih sigurno nadoknadio razliku u plati - kaže naš sagovornik. Dodaje da bi, ako bi ipak morao da radi kod privatnika, odabrao da radi za stranu kompaniju jer, kako kaže, nema previše poverenja u “srpske biznismene”. Predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković kaže za “24 sata” da je i ranije bilo mnogo više onih koji bi da rade u državnom sektoru, a da je to sada postalo još izraženije sa, kako kaže, pojavom raznih poslodavaca i “poslodavaca”, koji su više delili otkaze u privatizovanim firmama, nego što su zapošljavali nove radnike.  

Nastavak na Banke.Online.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sigurna plata najveći mamac

Izvor: S media, 21.Sep.2012

Razlozi za to su: sigurna plata, mogućnost dužeg godišnjeg odmora, manje posla i plaćanje radnog staža...Radovan Ž. (27), kao diplomirani inženjer kaže da, iako su mu skoro pa otvorena vrata pojedinih privatnih kompanija, kako domaćih tako i stranih, najozbiljnije razmišlja o tome da uhlebljenje...

Nastavak na S media...

Sigurna plata najveći mamac

Izvor: Capital.ba, 22.Sep.2012, 08:27

BEOGRAD, Gotovo više od polovine mladih u Srbiji prije bi se odlučilo da posao traži u državnoj firmi, nego u privatnoj kompaniji, bez obzira na to da li je riječ ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Banke.Online.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Banke.Online.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.