Izvor: S media, 21.Sep.2012, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sigurna plata najveći mamac

Razlozi za to su: sigurna plata, mogućnost dužeg godišnjeg odmora, manje posla i plaćanje radnog staža.

Radovan Ž. (27), kao diplomirani inženjer kaže da, iako su mu skoro pa otvorena vrata pojedinih privatnih kompanija, kako domaćih tako i stranih, najozbiljnije razmišlja o tome da uhlebljenje potraži u nekoj od velikih državnih firmi koje još funkcionišu, a u kojima postoji potražnja za njegovim profilom.

- Znam da bih kod privatnika >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << imao veću platu, ali bih imao i mnogo manje vremena. U državnoj firmi znao bih tačno da radim od devet do pet, a posle toga bih mogao nešto da uradim i privatno. Tako bih sigurno nadoknadio razliku u plati - kaže on.

Dodaje da bi, ako bi ipak morao da radi kod privatnika, odabrao da radi za stranu kompaniju jer, kako kaže, nema previše poverenja u “srpske biznismene”.

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković kaže da je i ranije bilo mnogo više onih koji bi da rade u državnom sektoru, a da je to sada postalo još izraženije sa, kako kaže, pojavom raznih poslodavaca i “poslodavaca”, koji su više delili otkaze u privatizovanim firmama, nego što su zapošljavali nove radnike.

Izvor:24 sata.rs foto:Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.