Selaković: Blizu smo cifri od 7.500 domova za izbeglice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2021, 20:24

Selaković: Blizu smo cifri od 7.500 domova za izbeglice

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković rekao je danas u Ubu na svečanom uručenju ugovora o kupovini 21 stana izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine preko Regionalnog stambenog programa da se Srbija približava cifri od 7.500 stanova i kuća koliko je zacrtano da je potrebno onima koji su bili prinuđeni da tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije napuste domove.

"Polako se približavamo cifri od 7.500 stanova i kuća koliko smo zacrtali da je potrebno da obezbedimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za naše sunarodnike koji su u najtežim danima moderne srpske istorije 90-tih godina bili u situaciji da ostave sve što su i oni i njihovi preci čitavog radnog veka sticali, da ostave svoje domove, svoja ognjišta i utočište pronađu u našoj Srbiji", rekao je Selaković.

On je izbegličkim porodicama koje su danas dobile stanove poručio da su došle u jednu od najlepših opština u Srbiji, koja je među onima koje se najbrže razvijaju i u kojoj sve više judi želi da živi.

Imaćete svoj dom koji možda nije velelepan, raskošan, ali je vaš i to je prvi preduslov koji je najvažniji. I to se svi mi koji smo deo državnog rukovodstva i sledimo politiku predsednika Aleksandra Vučića i vlade trudimo da prvo osiguramo ono što je naše, da naša Srbija počne da izgleda i bolje i uređenije, da bude i razvijenija. Preduslov za svaku od vaših porodica da se to ostvari još brže i naprednije jeste da imate svoj krov nad glavom", istakao je Selaković.

On je zahvalio donatorima, među kojima je najveći Evropska unija, a tu su i SAD, Nemačka, Norveška, Italija, Švajcarska, Danska, Turska, Luksemburg, Španija, Kipar, Češka, Mađarska, Rumunija i Slovačka.

Regionalni stambeni program je višegodišnja zajednička inicijativa Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu. Fondom Programa upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope.

Ugovore o stanu dobilo 14 izbegličkih porodica u BG

Za 14 izbegličkih porodica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje imaju prebilvalište u Beogradu večeras su u Skupštini grada uručeni ugovori o kupovini stanova u Beogradu, čime oni trajno rešavaju svoj stambeni problem.

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković koji je i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracija izbeglica rekao je da su stanovi kupljeni u okviru Sedmog podprojekta Regionalnog stambenog projekta u Srbiji.

Prema njegovim rečima, više od 6.000 porodica iz bivših jugoslovenskih republika dobilo je stanove iz ovog projekta.

"Danas sam na Ubu od komesara za izbeglice Vladimira Cucića čuo da je preko komesarijata i države Srbije blizu 100.000 izbegličkih porodica u Srbiji dobilo krov nad glavom", rekao je Selaković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Ubu dodeljeni ugovori o kupovini 21. stana za izbeglice iz BiH i Hrvatske

Izvor: Danas, 25.Okt.2021

Četrnaest porodica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koje su izbegle iz svojih domova tokom ratova devedesetih, večeras je dobilo ključeve svojih stanova u Beogradu, koji su obezbeđeni zahvaljujući Fondu Regionalnog stambenog programa.

Nastavak na Danas...

Selaković: Blizu cmo cifri od 7.500 domova za izbeglice

Izvor: Blic, 26.Okt.2021, 11:39

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković rekao je danas u Ubu na svečanom uručenju ugovora o kupovini 21 stana izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine preko Regionalnog stambenog programa da se Srbija približava cifri od 7.500 stanova i kuća koliko je zacrtano da je potrebno onima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.