Schoefboeck: Očekujemo da će Hrvatska u 2019. vratiti investicijski rejting

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Dec.2018, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Schoefboeck: Očekujemo da će Hrvatska u 2019. vratiti investicijski rejting

ZAGREB - Erste banka organizirala je božićno druženje s novinarima, u sklopu kojega se predsjednik Uprave Erste banke Christoph Schoefboeck osvrnuo na 2018. godinu te dao svoj pogled na bankarsko tržište u 2019.

– Očekujemo da će Hrvatska u 2019. povratiti investicijski rejting, rekao je Schoefboeck.

Dodao je i kako će se svjetsko gospodarstvo za dvije godine 'ohladiti', pa Hrvatska to vrijeme mora iskoristiti za ekonomsku prilagodbu radi ulaska u eurozonu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<

– Iako će banke zbog uvođenja eura osjetiti pad prihoda zbog gubitka mjenjačkih poslova, ulazak u eurozonu može hrvatskom društvu donijeti brojne dobrobiti. Put prema euru ne smije biti svrha samom sebi, već mora imati razlog, a to je prosperitet društva, ističe Schoefboeck.

Glavni ekonomist Erste banke Alen Kovač rekao je da ove godine možemo očekivati rast BDP-a između 2,5 i 2,8 posto.

– Očekujemo uravnotežen proračunski saldo te približavanje javnog duga razini od 70 posto BDP-a. Gospodarski tijekom 2019. blago će usporiti i doseći će između 2,5 i 2,6 posto. Veseli nastavak fiskalne konsolidacije, rekao je Kovač.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.