Sastanak odložen zbog Djelićevih obaveza u skupštini

Izvor: S media, 02.Jun.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak odložen zbog Djelićevih obaveza u skupštini

Današnji sastanak radne grupe o predlogu da se fakulteti odreknu 24 odsto sopstvenih prihoda, odložen zbog sprečenosti potpredsednika Vlade Božidara Djelića da prisustvuje sastanku zbog obaveza u republičkoj skupštini.

"Članovi radne grupe sačinjene od predstavnika ministarstava finansija, prosvete, nuke i univerziteta, neformalno su razgovarali, ali nije postignut nikakav dogovor i čekamo poziv za naredni sastanak", rekao rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << član radne grupe.

Sastanku je prisustvovao ministar prosvete Žarko Obradović, a prema predlogu koji je juče izneo Djelić fakulteti treba da se odreknu 24 odsto sopstvenih prihoda, umesto 40 odsto, kako predvidja zakon o rebalansu budžeta.

Na taj način bi se obezbedilo 1,5 milijardi dinara, sredstva koja bi se slila u fond solidarnosti iz koga bi se finansirali siromašniji fakulteti, objasnio je Djelić na jučerašnjoj sednici Konferencije univerziteta Srbije.

Njegov predlog rektori državnih univerziteta u Srbiji nisu mogli da prihvate, jer kako su istakli nemaju mandat za tako nešto, ali su izrazili spremnost da nastave razgovore.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.