Šarović pregovarao s hrvatskim ministrom o smanjenju taksi za uvoz voća i povrća

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Avg.2017, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarović pregovarao s hrvatskim ministrom o smanjenju taksi za uvoz voća i povrća

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović danas je pregovarao s hrvatskim ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem o smanjenju taksi za uvoz voća i povrća u Hrvatsku i dogovoreno je da će te takse biti smanjene, ali nije postignut dogovor za koliko, objavio je sarajevski portal Klix.ba.

Prema nezvaničnim inforamcijama tog portala, postignuta je saglasnost da taksa bude jedinstvena po jednom transportu, odnosno kamionu, bez obzira koliko se vrsta >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << voća i povrća prevozi.

"Još nema dogovora koliko će se taksa smanjiti, traga se za evropskim prosekom", naveo je ovaj portal.

O odluci Hrvatske koja je povećala takse za uvoz voća i povrća za 22 puta, čime su zemlje regiona stavljene u nepovoljan položaj, nastaviće se konsultacije.

U Hrvatskoj je stupio na snagu Pravilnik o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima, čime su naknade za inspekcijski nadzor s 12 evra povećane na 270 evra.

Zbog toga je juče u Sarajevu održan sastanak ministra trgovine BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije, koji su pozvali Hrvatsku da hitno ukine diskriminatorske mere, a uputili su pismo i Evropskoj komisiji u kojem su izrazili protest zbog mera Hrvatske i zatražili da cene inspekcijskog nadzora i kontrole budu usklađene sa evropskim prosekom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sa Hrvatskom dogovoreno smanjenje uvoznih taksi

Izvor: Capital.ba, 08.Avg.2017

SARAJEVO – Nakon što je juče u Sarajevu na sastanku ministara četiri zemlje regije zaključeno da Hrvatska mora hitno ukinuti diskriminatorske odredbe, ministar Mirko Šarović je danas pregovarao s hrvatskim ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem. Dogovoreno je da će takse biti smanjene,...

Nastavak na Capital.ba...

Hrvati popustili, ipak obaraju takse

Izvor: B92, 08.Avg.2017

Sarajevo -- Ministar spoljne trgovine BiH Mirko Šarović pregovarao je s hrvatskim ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem i dogovorio da će takse biti smanjene...Međutim, nije dogovoreno za koliko...Nakon što je u Sarajevu na sastanku ministara četiri zemlje regiona zaključeno da Hrvatska...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.