Šargarepa iz Begeča sledi futoški kupus

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2017, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šargarepa iz Begeča sledi futoški kupus

Agroekološki uslovi i moderan način proizvodnje omogućili su begečkim povrtarima da njihova šargarepa ima visok kvalitet. Svojim ukusom osvojila je evropsko i svetsko tržište, pa bi uskoro, pored futoškog kupusa, i šargarepa iz Begeča mogla da bude proizvod sa zaštićenim geografskim poreklom.

Da li će ovogodišnja šargarepa iz Begeča ostvariti prestižnu noznaku geografskog porekla i time još jednom uzdići ovo bačko selo uspešnih povrtara videće se na jesen. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Elaborat je pripremljen a procedura kojom se dokazuje određeni kvalitet, reputacija i da je proizvod sa tog lokaliteta je u toku.

"Ja sam već u razgovoru sa ministarstvom poljoprivrede", kaže Goran Zec direktor Zemljoradničke zadruge iz Begeča

Pored dobrog kvaliteta neophodno je i proizvesti dovoljne količine šargarepe kojom se može kontinuirano snabdevati tržište tokom cele godine.

Trenutno su površine zasejane šargarepom pokrivene agrotekstilom.

Agril omogućava da šargarepa stigne ranije, objašnjava Mirko Pekar povrtar iz Begeča.

Oznaka da proizvod ima geografsko poreklo na ambalaži značiće za potrošača da je šargarepa dobrog kvaliteta a sam proizvod imaće lakši pristup tržištu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.