Šaranović: Uložili smo u Hrvatsku i očekujemo fer tretman

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Okt.2019, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šaranović: Uložili smo u Hrvatsku i očekujemo fer tretman

BEOGRAD – Nebojša Šaranovic, vlasnik kompanije Kappa Star Limited koja je u poslednjih mesec dana kupila više od 22 odsto akcija hrvatske kompanije Kraš kaže da očekuje da će njegova kompanija biti tretirana kao i svi drugi akcionari kompanije.

„Time što smo na hrvatsko tržište ušli sa značajnim ulaganjem i pokazujemo poverenje u stabilno tržište kapitala i pravni okvir Hrvatske verujemo da ćemo biti tretirani ravnopravno kao i svi drugi investitori", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Šaranović.

On, naime, napominje da mu je poznato da odredba o odobrenom kapitalu nije korišćena prilikom povećanja osnovnog kapitala Kraša u 2018. godini kad je osnovni kapital povećan odlukom Glavne skupštine.

Zbog toga, dodaje, ne vidi zašto bi se atakva odredba primenjivala u budućnosti.

Šaranović je za „Blic Biznis", a povodom informacije da bi Uprava Kraša mogla da ga diskriminiše i onemogući mu da učestvuje u dokapitalizaciji kompanije, rekao da je pitanje povećanja osnovnog kapitala i izdavanja novih akcija u nadležnosti Glavne skupštine.

„Očekujem da Kappa star limited ima jednak tretman kao i svi drugi akcionari Kraša", ocenio je Šaranović.

Dodao je da veruje kako ovlašćenje dato Upravi neće biti zloupotrebljeno time što bi bilo koji akcionar bio isključen iz prava prvenstva ili time što bi nove akcije bile izdate po neprimereno niskoj ceni.

„Takav eventualni postupak bio bi u direktnoj suprotnosti sa načelom jednakosti akcionara i povukao bi za sobom materijalnu i krivičnu odgovornost članova Uprave", kazao je Šaranović i ponovio da je uveren da će članovi Uprave profesionalno obavljati svoju funkciju ne stavljajuci nijednog akcionara u diskriminišući položaj.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.