Saobraćajke godišnje odnesu 750 miliona evra

Izvor: Danas, 31.Mar.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćajke godišnje odnesu 750 miliona evra

Nacrt zakona o bezbednosti saobraćaja je pripremljen i 9. aprila naći će se pred članovima Vlade Srbije. Cilj je da se zakonska rešenja u toj oblasti usklade sa standardima Evropske unije. Prošle godine 950 ljudi je izgubilo život u saobraćajnim nesrećama u Srbiji, a materijalna šteta procenjuje se na oko 750 miliona evra. Primenom nove zakonske regulative težimo da naše drumove i ulice učinimo bezbednijim za učesnike u saobraćaju - izjavio je juče pomoćnik ministra za infrastrukturu Dragan Jovanović na konferenciji „Bezbednost u saobraćaju“ koju je organizovao Danas konferens centar.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stroži zakon o bezbednosti u saobraćaju

Izvor: RTS, 31.Mar.2009

Vlada Srbije razmatraće sledeće sedmice Nacrt zakona o bezbednosti u saobraćaju, a potom će ga dostaviti Skupštini Srbije. Novi zakon biće mnogo stroži i represivniji. Po broju saobraćajnih nesreća, Srbija se svrstava u "srednje rizične zemlje" u odnosu na okruženje i zemlje EU. ..Pomoćnik...

Nastavak na RTS...

Zakon sledeće sedmice u Vladi

Izvor: Radio 021, 01.Apr.2009, 01:37

Vlada Srbije će sledeće sedmice razmatrati nacrt zakona o bezbednosti u saobraćaju, a potom će ga dostaviti Skupštini Srbije, najavio je pomoćnik ministra za infrastrukturu Dragan Jovanović. 

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.