Samo u Srbiji: Firma bez radnika i prihoda u top pet preduzeća po kapitalu

Izvor: NaDlanu.com, 08.Jul.2014, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo u Srbiji: Firma bez radnika i prihoda u top pet preduzeća po kapitalu

Preduzeće "TS Imperijal kliring haus" iz Beograda u grupi je pet preduzeća sa najvećim kapitalom u Srbiji, a ne Firma koja ne zapošljava nijednog radnika, i koja nema iskazanih prihoda, "TS Imperijal kliring haus" iz Beograda, nalazi se u grupi od pet preduzeća izjavila je danas Ružica Stamenković, registrator u Agenciji za privredne registre.

Ona je navela da ne zna čime se bavi ovo preduzeće, koje ima ukupan kapital od oko 184 milijarde dinara, što ga svrstava na četvrto >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << mesto na listi 100 najvećih privrednih društava po kapitalu koju je objavio APR.

"To je malo privredno društvo i njegov kapital koji ga je doveo na četvrto mesto zapravo je osnivački kapital. Ovo društvo ne pokazuje aktivnost, posluje bez zaposlenih i nema iskazanih poslovnih prihoda", navela je ona.

Stamenković je dodala da je ova firma registrovana za obavljanje delatnosti finansijskih usluga.

"Imajući u vidu da nema prihode, ne znam čime se bavi",  izjavila je ona novinarima.

Stamenković je naglasila i da ovogodišnje liste Agencije za privredne registre o poslovanju preduzeća detaljno izučavaju i u Ministarstvu privrede, ali i u Ministarstvu finansija, navodeći da su saopštenja poslata i premijeru.

Putevi Srbije raspolažu najvećim ukupnim kapitalom od 346 milijardi dinara, sledi JP Elektroprivreda Srbije sa kapitalom od 273 milijarde dinara, a na trećem mestu su Zzeleznice Srbije sa kapitalom od 204 milijarde dinara.

Na petom mestu se nalazi kompanija NIS sa kapitalom od 176 milijardi dinara.

Izvor: Blic

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.