Samo Hrvatska pada niže od nas

Izvor: B92, 09.Okt.2012, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo Hrvatska pada niže od nas

Beograd -- Srbija će, prema prognozi Međunarodnog monetarnog fonda, u ovoj godini zabeležiti pad bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 0,5 odsto.

Istovremeno, u sledećoj godini stručnjaci Fonda predviđaju za našu zemlju ekonomski rast od dva procenta.

Inflacija, merena indeksom potrošačkih cena, u Srbiji u ovoj godini će, prema prognozi MMF-a, biti 5,9 odsto, a u 2013. godini 7,5 odsto, po čemu je naša zemlja rekorder u regionu.

Niži privredni rast u ovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godini u regionu imaće samo Hrvatska, sa padom BDP-a od 1,1 odsto, a za sledeću godinu prognoziran je rast od jedan odsto. Hrvatska Inflacija će u ovoj godini biti tri odsto, koliko je prognozirano i za 2013.

Bosna i Hercegovina u ovoj godini neće imati privredni rast, a u sledećoj godini očekuje se rast BDP-a od jedan odsto. Rast potrošačkih cena u ovoj godini biće 2,2 odsto, a u sledećoj 2,1 odsto.

Albanija će, prema proceni eksperata MMF, u 2012. imati poluprocentni rast BDP-a, a u 2013. ekonomsku ekspanziju od 1,7 odsto. Inflacija će u toj zemlji u ovoj godini biti dva odsto, a u narednoj godini tri procenta.

MMF prognozira da će Makedonija u ovoj godini imati rast BDP-a od jedan odsto, a u 2013. dva odsto. Inflacija će i u ovoj i u narednoj godini biti dva odsto.

Crna Gora bi ove godine trebalo, prema oceni MMF, da ostvari privredni rast od minimalnih 0,2 odsto, a u narednoj 1,5 odsto. Rast potrošačkih cena u ovoj godini biće 3,4 odsto, a u sledećoj tri odsto

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MMF:U Srbiji sledeće godine rast BDP

Izvor: Akter, 09.Okt.2012

Srbija će, prema danas objavljenoj prognozi Međunarodnog monetarnog fonda, u ovoj godini zabeležiti pad bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 0,5 odsto, dok u sledećoj godini stručnjaci Fonda predviđaju za našu zemlju ekonomski rast od dva procenta

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.