Šaban Šaulić poginuo u teškoj nesreći

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Feb.2019, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šaban Šaulić poginuo u teškoj nesreći

BEOGRAD - Pevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, javljaju mediji.

Vest o Šaulićevoj smrti potvrdio je za Novosti njegov zet Bata Mirković. Udes se dogodio u okolini Bilefelda, kod mesta Gitersloh i u njemu su učestvovala dva automobila koja su nakon sudara sletela sa puta.

Saobraćaj na autoputu između Bilefelda i Dortmunda bio je obustavljen skoro pet časova zbog te nesreće. Zvezda narodne muzike u kolima >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je, prema nezvaničnim informacijama, bio sa vozačem i kumom.

Kako su prenele Novosti, Šaban je automobilom krenuo na aerodrom kada se dogodila nesreća. Pevač je hitno prebačen u bolnicu, gde je preminuo.

Kako se navodi u saopštenju policije, u kojem se ne navode imena žrtava, nesreća se dogodila oko 7 sati ujutro kada je vozilo marke "Mazda 6" u blizini grada Giterslohea na delu autoputa na kojem je zbog gradilišta otežana vožnja, naletelo na automobil "Seat Ibiza" u kojem se nalazio Šaulić i dva suvozača.

Vozač "mazde" (34) koji je lakše povređen, vozilom je upravljao u pijanom stanju i bez vozačke dozvole.

Od siline udarca oba vozača su izgubila kontrolu nad vozilima i udarila u zaštitnu ogradu.

Tom prilikom su sva trojica vozača iz "Seata" teže povređena, a osoba koja se nalazila na suvozačevom mestu je u toku prepodneva od povreda umrla u bolnici.

Šaban Šaulić je rođen 1951. godine u Šapcu. Brojnim hitovima narodne muzike 70-ih i 80-ih godina prošlog veka stekao je veliku popularnost u regionu.

U toku bogate karijere od publike i od medija dobio je nadimak "kralj narodne muzike". Radio je i kao muzički producent.

U bogatoj karijeri započetoj 1969. godine, sa 18 godina, Šaulić je otpevao brojne pesme koje su postale hitovi - između ostalih, "Gordana", koju je posvetio supruzi, kao i pesme "Dođi da ostarimo zajedno", "Dva galeba bela", "Uvenuće narcis beli", "Sine", "Danima te čekam", "Snežana", "Odlaziš, odlaziš" i druge.

Pojavio se u filmu "Sok od šljiva" 1981.

Održao je brojne koncerte i nastupe u zemlji i regionu, a koncertom u Beogradskoj areni 6. oktobra 2018. obeležio je 50 godina karijere.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.