Šaban Šaulić poginuo u udesu u Nemačkoj

Izvor: RTS, 17.Feb.2019, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šaban Šaulić poginuo u udesu u Nemačkoj

Šaban Šaulić, "kralj narodne muzike", kako su ga s poštovanjem zvali, poginuo je u 68. godini u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, blizu grada Bilefelda. Posebnog glasa i talenta, ostavio je neizbrisiv trag u našoj narodnoj muzici.
"Sa velikim bolom i neizmernom tugom obaveštavamo vas da je danas prestalo da kuca veliko srce i da je utihnuo najlepši glas regiona kada nas je napustio suprug, otac, deda, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kum i prijatelj Šaban Šaulić", objavila je porodica Šaulić na Instagramu.

Želja porodice je da Šaban ostane upamćen kao veliki umetnik, neponovljivi pevač, ali pre svega divan čovek koji je ljubav, kojom je nesebično darivao sve oko sebe, utkao i u svoje pesme.
Porodica zahvaljuje svima na izrazima saučešća i moli javnost da se i u ovim teškim trenucima dostojanstveno sačuva uspomena na Šabana.
Prethodno je Šabanov zet Bata Mirković za Novosti rekao da je pevač nastradao nakon udesa u Nemačkoj.
Kako je preneo taj list, Šaban je automobilom krenuo na aerodrom kada se dogodila nesreća.
Vozilom nije upravljao on, već je imao vozača. Navodi se da je sa njim bio i njegov kum. Nesreća se dogodila u okolini Bilefelda, gde je Šaban nastupao.

Nemački list Noje vestfeliše navodi da se na auto-putu 2 kod Bilefelda na putu za Dortmund dogodila saobraćajna nesreća i da je zbog toga put morao biti zatvoren.
Iako nema potvrde da je to udes u kojem je stradao Šaban Šaulić, list prenosi da su se sudarila dva automobila u kojima su bila četiri putnika, kao i da je jedan od putnika podlegao povredama u bolnici.
Šaban Šaulić bio je muzičar i producent. U toku karijere u medijima i od publike je dobio nadimak "kralj narodne muzike".
Rođen je 1951. godine u Šapcu. Živeo je i radio u Beogradu. Imao je troje dece.
Karijera duga pola veka 
Prvi album Šabana Šaulića je izašao 1969. godine, kada je imao osamnaest godina. Godine 1985. Rade Vučković je napisao pesmu "Gordana" koju je Šaban posvetio svojoj supruzi.
Pesme "Dođi da ostarimo zajedno" i "Dva galeba bela" smatraju se jednim od najboljih ikad otpevanih narodnih pesama.
Osim ovih pesama, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i "Uvenuće narcis beli", "Sine", "Danima te čekam", "Snežana", "Odlaziš, odlaziš", "Pozn'o bih te međ' hiljadu žena" i druge.
Pojavio se u filmu "Sok od šljiva" 1981. godine.
Održao je brojne koncerte i nastupe u zemlji i regionu, a koncertom u Beogradskoj areni 6. oktobra 2018. godine obeležio je predeset godina karijere.
Gostujući u emisiji Balkanskom ulicom na RTS-u, u oktobru prošle godine, Šaban Šaulić je govorio o svojim pesmama, mladosti, uspehu i roditeljstvu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Šaban Šaulić poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći

Izvor: Tracara.com, 17.Feb.2019

Pevač narodne muzike Šaban Šaulić je imao tešku saobraćajnu nesreću u Nemačkoj i preminuo je nakon operacije, javljaju domaći mediji. Ovo je za dnevni list Novosti potvrdio njegov zet Bata Mirković. Kako se nezvanično saznaje, Šaban je automobilom krenuo na aerdorom kada se nesreća dogodila....

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.