SVI ĆE BITI RAZOČARANI: Mnogima omiljeni maloprodajni lanac SVEGA I SVAČEGA zatvara svoje radnje! Nezadovoljni finansijskim rezultatima

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 11:33

SVI ĆE BITI RAZOČARANI: Mnogima omiljeni maloprodajni lanac SVEGA I SVAČEGA zatvara svoje radnje! Nezadovoljni finansijskim rezultatima

Povlače svoje radnje.

Evropski diskontni maloprodajni lanac Pepco Group objavio je da će napustiti austrijsko tržište.

Naveli su da ne očekuju zadovoljavajuće finansijske rezultate u toj zemlji.

- Grupa je zaključila da će prekinuti svoje operacije u Austriji jer ne predviđa da će austrijsko tržište dostići odgovarajuć nivo povrata - navedeno je u regulatornoj prijavi kasno u ponedeljak, prenosi Indeks.

Vlasnik brendova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Pepco, Poundland i Dealz, koji je kotiran na Varšavskoj berzi i koji je na kraju decembra imao ukupno 4.832 prodavnice, ušao je na austrijsko tržište u septembru 2021. i upravlja sa 73 prodavnice u zemlji.

U oktobru je Pepco rekao da će usporiti svoj program otvaranja prodavnica kako bi se usredsredio na obnovu profitabilnosti, ali da i dalje planira da otvori najmanje 400 novih prodavnica u 2023/24.

Pepco je rekao da će izlazak iz Austrije poboljšati novčani tok grupe i osnovnu profitabilnost za 2024. i dodao da će im to omogućiti fokusiranje na druga tržišta na kojima mogu da generišu veće povrate.

Takođe su istakli da odluka ne utiče na njihovu postojeću strategiju rasta u zapadnoj Evropi ni na poslovne operacije u drugim zemljama.

Trgovački uslovi nastavljaju da budu izazovni u većem delu Evrope, saopštio je Pepco prošlog meseca, iako je ostao "oprezno optimističan" za 2024.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.