Izvor: Luftika.rs, 21.Feb.2024, 12:57

Zatvara se Pepco, pod katanac idu 73 prodavnice

Evropski diskontni maloprodajni lanac Pepco Group objavio je da će napustiti austrijsko tržište, navodeći da ne očekuje zadovoljavajuće financijske rezultate u toj zemlji.
“Grupa je danas zaključila da će prekinuti svoje operacije u Austriji jer ne predviđa da će austrijsko tržište dostići odgovarajući nivo povrata”, navedeno je u regulatornoj prijavi kasno u ponedeljak, prenosi Reuters.
Vlasnik brendova Pepco, Poundland i Dealz, koji je kotiran na Varšavskoj berzi >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << i koji je imao ukupno 4832 trgovine, ušao je na austrijsko tržište 2021. i upravlja sa 73 prodavnice u zemlji.
U oktobru je Pepco rekao da će usporiti svoj program otvaranja prodavnica kako bi se usredsredio na obnovu profitabilnosti, ali da i dalje planira da otvori najmanje 400 novih prodavnica u 2023/24.
Pepco je rekao da će izlazak iz Austrije poboljšati novčani tok grupe i osnovnu profitabilnost za 2024. i dodao da će im to omogućiti fokusiranje na druga tržišta na kojima mogu da generišu veće povrate.
Takođe su istakli da odluka ne utiče na njihovu postojeću strategiju rasta u zapadnoj Evropi ni na poslovne operacije u drugim zemljama.
Zatvara se fabrika mesa Mitros, odlazak još jednog u nizu stranih investitora sa subvencijama države
Izvor: Blic

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pepco zatvara 73 prodavnice

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Feb.2024

BEČ - Evropski diskontni maloprodajni lanac Pepco Group objavio je da će napustiti austrijsko tržište, navodeći da ne očekuje zadovoljavajuće finansijske rezultate u toj zemlji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.