SVET BRUJI O SRPSKOM USPEHU: Dolazak nemačke kompanije glavna vest u inostranim medijima (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2019, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVET BRUJI O SRPSKOM USPEHU: Dolazak nemačke kompanije glavna vest u inostranim medijima (FOTO)

Dolazak nemačke kompanije MTU, vodećeg proizvođača avio- motora u Srbiju izazvala je veliku pažnju medija u inostranstvu. 

Veliki broj portala koji se bave biznisom već je objavio vest o novoj fabrici koja će najverovatnije biti izgrađena u Staroj Pazovi. Na vodećim avio i ekonomskim portalima ova vest je glavna ili jedna od glavnih.

MTU Aero endžins proizvodi motore za civilne i vojne avione a sedište joj je u Minhenu.

Na današnjoj konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za štapu, član Upravnog odbora MTU Mihael Šrajeg je kazao da su odlična investiciona klima u Srbiji, pozicija zemlje i visoko obučeni i motivisani stručnjaci bili najvažniji za odluku te kompanije da investira u Srbiji.

Dodao je da je blizina i saobraćajna umreženost Srbije bila važna, jer se kamionom za samo deset sati može doći iz Nemačke, a još brže iz Beča gde MTU ima veliko kargo čvorište.

Šrajger je rekao da će Srbija biti centar MTU za popravke motora za avione i da će do leta kupiti zemljiše potrebno za tu investiciju.

On je istakao da je MTU medju prvih pet proizvođača motora za avione u svetu a prva je u njihovom održavanju i ima 700 klijenata u svetu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.