SRS za porez na transakcije izmedju banaka i NBS

Izvor: S media, 16.Jan.2010, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS za porez na transakcije izmedju banaka i NBS

Srpska radikalna stranka predložila je danas da najavljenom reformom poreskog sistema bude uvedeno obavezno oporezivanje aktivnosti na relaciji Narodna banka Srbije - poslovne banke, čime bi država destimulisala investiranje u hartije od vrednosti centralne banke i na taj način podstakla investiranje u privatni sektor.

Uzimajući u obzir činjenicu da banke naplaćuju i do odsto za transakcije za puštanje kredita u promet, analiza Ekonomskog saveta SRS pokazuje da bi, primera >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << radi, uvodjenje poreza od 0,2 odsto na transakcije izmedju poslovnih banaka i NBS - moglo doneti nešto više od četiri odsto ukupnih poreskih prihoda.

"Pored podsticanja kreditiranja, neophodno je da država umanji i poreske namete privatnom sektoru, što bi doprinelo povećanju privredne aktivnosti i stopi zaposlenosti, a indirektno i budžetu", navedeno je u saopštenju SRS.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.