SRPSKI MINISTAR OTKRIO: Zašto je Erdoganova poseta toliko važna za Srbiju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Okt.2019, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKI MINISTAR OTKRIO: Zašto je Erdoganova poseta toliko važna za Srbiju!

U rekordnom roku nađeno rešenje za realizaciju projekta.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je govorio o značaju predstojeće posete Redžepa Tajipa Erdogana i istakao je prvenstveno važnost početka gradnje auto-puta između Srbije i BiH.

On je naveo da je u gotovo rekordnom roku nađeno rešenje za realizaciju ovog projekta koji nije jeftin i da smo posle pregovora sa turskom stranom na kraju dobili jako povoljne uslove.

Ljajić >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je dodao da je u okviru tog projekta i ministarstvo građevinarstva obavilo svoj deo posla u rekordnom roku, kao i da veruje da će rokovi u vezi završetka izgradnje puta biti ispoštovani.

Na pitanje da li će ovaj projekat smanjiti tenzije na relaciji Beograd - Sarajevo, ministar Ljajić je odgovorio - teoretski da.

On je dodao da su prilike malo složenije, ali da je važno da imamo infrastrukturu koja će omogućiti razvoj odnosa sa opštinama u BiH.

Posledice sukoba su još uvek sveže, ali to će svakako doprineti poboljšanju ekonomske saradnje i stvaranju bilje klime - rekao je on.

Ministar Ljajić je naveo i da se bliži dan kada će biti potpisan sporazum o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom unijom, čime će Srbiji biti otvoren pristup tržištu od 180 miliona ljudi. On je podsetio i da je proširen spisak robe i povećane količine koje će moći da se izvezu na to tržište.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.