SRPSKI GRAĐEVINARI NA CENI: Vrednost radova van zemlje 19 milijardi dinara, evo gde su najangažovaniji

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2020, 15:58

SRPSKI GRAĐEVINARI NA CENI: Vrednost radova van zemlje 19 milijardi dinara, evo gde su najangažovaniji

Najviše su gradili zgrade, a bilo je zaposleno 1.429 radnika iz zemlje.

Građevinari iz Srbije ukupno su prošle godine u inostranstvu izveli radove u vrednosti od 19,4 milijardi dinara, saopštio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

Gotovo trećina radova izvedena je u Ruskoj Federaciji, a slede Nemačka sa 22,8 procenata ukupno izvedenih radova u inostranstvu, Saudijska Arabija -15,2 procenata i Crna Gora sa 9,6 posto.

Građevinari iz Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << najviše su gradili zgrade, a angažovano je 1.429 radnika iz zemlje.

Najveći broj radnika iz zemlje u inostranstvu je radio prošle godine u Nemačkoj, Crnoj Gori, Ruskoj Federaciji i Hrvatskoj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.