SRBIN ZBOG OVE PREVARE ZAVRŠIO NA INTERPOLOVOJ POTERNICI! Krao novac iz Nemačke pa kupovao stanove u Srbiji, zaradio MILIONE

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2024, 17:36

SRBIN ZBOG OVE PREVARE ZAVRŠIO NA INTERPOLOVOJ POTERNICI! Krao novac iz Nemačke pa kupovao stanove u Srbiji, zaradio MILIONE

Protiv njefa će biti podneta krivična prijava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su muškarca (47) iz Doljevca, zbog pranja novca.

On se sumnjiči da je novac u iznosu od 7.096.753 evra, stečen putem krivičnih dela poreska utaja i prevara izvršenih u Saveznoj Republici Nemačkoj, gotovinski uplaćivao u dinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i evrima na sopstvene račune otvorene u bankama u Srbiji, sa namerom da prikrije i lažno prikaže poreklo te imovine.

Potom je, kako se sumnja, tim novcem kupovao stanove na teritoriji Niša i Beograda, a nakon toga ih preprodavao, da bi novac od prodaje stanova prikazao kao legalan.

Na taj način, muškarac je, kako se sumnja, stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 9.109.089 dinara i 257.700 evra.

Takođe, za osumnjičenim je bila raspisana međunarodna Interpolova poternica.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf/J.P./Prenela: T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.