Uhapšen Doljevčanin sa Interpolove poternice

Izvor: JužneVesti.com, 12.Mar.2024, 18:24

Uhapšen Doljevčanin sa Interpolove poternice

47-godišnjak iz Doljevca, za kojim je bila raspisana Interpolova poternica, uhapšen je zbog sumnje da je prao novac i nelegalno zaradio više od 9 miliona dinara i 257.700 evra, kažu iz MUP-a.

Kako navode, D. B. je 7.096.753 evra, koje je stekao utajom poreza i prevarama u Nemačkoj, gotovinski uplaćivao na sopstvene račune u Srbiji, sa namerom da prikrije poreklo novca.

Potom je tim novcem kupovao stanove u Nišu i u Beogradu, a onda ih preprodavao i zaradu od te >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << preprodaje prikazivao legalnom, saopštavaju iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na taj način, D. B. je, kako se sumnja, stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 9.109.089 dinara i 257.700 evra - navode iz MUP-a.

Za njim je, inače, bila raspisana međunarodna Interpolova poternica. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Muškarac iz Doljevca uhapšen po Interpolovoj potrnici - utajom poreza u Nemačkoj prao novac u Srbiji

Izvor: JuznaSrbija.info, 12.Mar.2024

Muškarac star 47 godina, iz Doljevca, kojeg su tražile vlasti preko Interpolove poternice, uhapšen je zbog sumnje da je bio uključen u pranje novca i nezakonito stekao preko 9 miliona dinara i 257.700 evra, saopštila je policija...Prema informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova, D. B. je navodno...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.