SRBIJA USKORO DOBIJA JOŠ JEDAN AUTO-PUT! Poznato kada će početi radovi

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2020, 16:34

SRBIJA USKORO DOBIJA JOŠ JEDAN AUTO-PUT! Poznato kada će početi radovi

Potpisan ugovor sa EBRD, tender u decembru

Ministarstvo finansija  potpisalo je danas ugovor o kreditu za projekat izgradnje autoputa Niš - Merdare sa regionalnom direktorkom EBRD-a za Zapadni Balkan Žužanom Hargitai, za prvu deonicu od Niša do Pločnika.

Radovi će početi naredne godine. Iz ministarstva kažu da će izbor izvođača biti objavljen u decembru.

Kredit je odboren za finansiranje izgradnje prve deonice od Niša do Pločnika u dužini od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 33 kilometra.

Drugi ugovor za implementaciju projekta potpisali su ministar građevine Tomislav Momirović, direkor Koridora Srbije Aleksandar Antić i Hargitai.

Deo tzv. Autoputa mira kroz Srbiju, Niš-Merdare, biće dug 77 kilometara. Koridor 10 i novi autoput će se povezati kod Niša i omogućiti izlazak Srbije na albanske luke na Jadranskom moru i bolje povezati 500.000 ljudi.

Dužina budućeg autoputa Niš - Drač je 383 kilometara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.