SRBIJA DOBIJA JOŠ DVA NOVA VETROPARKA: Naša zemlja nastavlja da koristi veliki potencijal obnovljivih izvora energije

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2021, 13:04

SRBIJA DOBIJA JOŠ DVA NOVA VETROPARKA: Naša zemlja nastavlja da koristi veliki potencijal obnovljivih izvora energije

Snagom vetra do bržeg rasta

Ministarka rudarstva i energetike izjavila je danas, povodom Svetskog dana vetra, da je neophodno iskoristiti veliki potencijal koji Srbija ima u oblasti obnovljivih izvora energije (OIE) za unapređenje životne sredine, privredni rast i ostvarivanje vizije zelene Srbije.

Ministarka je ukazala da bi trebalo znati da OIE nisu samo procenti, već da je zelena energija važna zbog energetske bezbednosti i kvaliteta životne sredine
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
U prethodnom periodu izgrađene su vetroelektrane ukupne snage blizu 400 megavata, a da su u izgradnji još dva vetroparka ukupne snage blizu 170 megavata, saopšteno je iz Ministarstva.

Donošenjem prvog posebnog Zakona o korišćenju obnovljivih izvora energije postavljen je temelj za brže korišćenje potencijala koje imamo u svim vidovima OIE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.