SMEĆE Najveći investitor u Kini pred bankrotom, Peking podigao UZBUNU, šta se dešava?

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2024, 11:18

"SMEĆE" Najveći investitor u Kini pred bankrotom, Peking podigao UZBUNU, šta se dešava?

Peking u opasnoj borbi

Kineske banke se navodno bore da spasu jednog od najvećih investitora u zemlji nakon što mu je Mudis (Moody’s) u ponedeljak spustio kreditni rejting na status "smeće".

Peking se bori da povrati poverenje u posrnulu industriju nekretnina u zemlji i čini se da uporno radi kako bi sprečio China Vanke da krene putem Evergrandea i Country Gardena, koji nisu bili u stanju da izmire dugove i u opasnosti su od likvidacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Kineski državni mediji izvestili su u utorak da je 12 velikih banaka, uključujući šest najvećih državnih zajmodavaca, u pregovorima o obezbeđivanju sindikalnog zajma za Vanke u vrednosti od čak 80 milijardi juana (11,2 milijarde dolara) kako bi se kompaniji omogućilo da ispuni predstojeće rokove otplate.

Davanje zajma je još neizvesno, izvestio je državni medij Kailianše, pozivajući se na neimenovani izvor blizak potencijalnom dogovoru. Drugi državni medij, Economic Observer, objavio je da je nekoliko osiguravajućih kompanija poslalo timove u Vankeovo sedište na novu rundu pregovora o dugu u pokušaju da izbegnu neizvršenje obaveza.

Osnovan pre 40 godina, Vanke je bio drugi najveći investitor u zemlji po prodaji prošle godine, ali je pogođen kolapsom potražnje za stanovima i padom cena na tržištu nekretnina.

Izvor: Srbija Danas/Blic.rs/Anica Jelovac/Preneo: V.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.