SAD zahtevaju: Kupci nafte iz Irana da obustave uvoz

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2018, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD zahtevaju: Kupci nafte iz Irana da obustave uvoz

Isto očekuju i od saveznika

Države koje kupuju naftu od Irana bi trebalo da se spreme za obustavu celokupnog uvoza tog energenta počev od novembra jer SAD obnavljaju sankcije Teheranu, izjavio je danas jedan visoki zvaničnik Stejt departmenta.

Pročitajte i: 

Na pitanje da li SAD pritiskaju saveznike da uvoz nafte iz Irana do novembra srežu na nulu, zvaničnik je rekao: "Da", prenosi Rojters.

- Izolovaćemo tokove finansiranja Irana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i nastojaćemo da naglasimo zloćudno ponašanja Irana širom regiona - rekao je taj zvaničnik koji je zahtevao da ostane anoniman.

Delegacija SAD će, kako kaže, naredne nedelje otputovati na Bliski istok kako bi ohrabrila proizvođače nafte iz Persijskog zaliva da osiguraju dovoljnu ponudu na globalnom tržištu, jer će Iran od novembra biti isključen sa tržišta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SAD traže od svih zemalja sveta da prekinu uvoz iranske nafte

Izvor: Beta, 26.Jun.2018

SAD su zatražile od svih zemalja da do 4. novembra obustave uvoz iranske nafte ukoliko žele da izbegnu američke sankcije uvedene posle povlačenja SAD iz medjunarodnog sporazuma s Iranom o njegovom nuklearnom programu, rekao je danas jedan visoki američki zvaničnik. "To je jedan od naših glavnih...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.