SAD uveo sankcije i sve je stalo: Naftna kompanija zaustavila svoje radove u Iranu

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Nov.2018, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD uveo sankcije i sve je stalo: Naftna kompanija zaustavila svoje radove u Iranu

Novi paket američkih sankcija primorava sve uvoznike iranske nafte na potpuni prekid rada u Iranu.

Podsetimo, novi paket američkih sankcija koji između ostalog uključuje i ograničenja koja se odnose na naftnu industriju stupio je na snagu 5. novembra.

U skladu sa tim, najveća nemačka naftna kompanija Vinteršal zaustavila je svoje aktivnosti u Iranu zbog sankcija SAD protiv Teherana, izjavio je predstavnik te kompanije.

- Prisiljeni smo da zaustavimo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svoj rad u Iranu zbog sankcija koje su uvele SAD - rekao je na konferenciji za medije održanoj u okviru međunarodne konferencije u Abu Dabiju.

Američki zvaničnici objavili su da je Udruženje SWIFT onemogućilo poslovanje svim iranskim finansijskim institucijama koje su pogođene američkim sankcijama.

U međuvremenu, Evropska unija započela je stvaranje specijalnog kanala za plaćanje koji bi olakšao trgovinske transakcije sa Iranom zaobilazeći SWIFT, globalno udruženje za međunarodne, međubankarske finansijske telekomunikacije, dajući izvoznicima mogućnost da trguju sa Islamskom Republikom.

Ponovno nametanje sankcija usledilo je nakon odluke SAD o povlačenju iz nuklearnog ugovora sa Iranom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.