SAD u problemima: Blokada vladinih agencija koštala neverovatnih 6 milijardi dolara

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2019, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD u problemima: Blokada vladinih agencija koštala neverovatnih 6 milijardi dolara

Predsednik SAD Donald Tramp dogovorio je sa Kongresom tronedeljnu deblokadu vladinih agencija, ali je ujedno i zapretio da će proglasiti vanredno stanje.

Tramp će vanredno stanje poglasiti ukoliko se do 15. februara ne postigne dogovor o finansiranju zida na granici sa Meksikom.

Blokada vladinih agencija trajala je 35 dana i zbog koje je 800.0000 saveznih službenika bilo bez plate.

Ova mera koštala je američku ekonomiju barem šest milijardi dolara, pokazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << analiza jedne od vodećih svetskih rejting agencija Standard & Poor's (S&P).

Predsednik Donald Tramp i demokrate u američkom Kongresu od 22. decembra odmeravaju snage u vezi sa finansijskim proračunom za 2019. godinu.

Američki predsednik traži ove godine 5,7 milijardi dolara za izgradnju zida na američko-meksičkoj granici, dok demokrate, koji imaju većinu u Predstavničkom domu, protive tome smatrajući da je zid preskup i nedelotvoran.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.