Ruska IT kompanija želi da investira u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2018, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska IT kompanija želi da investira u Srbiji

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović rekao je danas da najpoznatija ruska inovaciona i tehnološka kompanija "Jandeks" želi da dođe u Srbiju i u sve većoj meri investira u IT sektor.

On je nakon sastanka sa predstavnicima te kompanije rekao da se radi o mladim ljudima koji su postigli uspeh na svetskom nivou.

"To su izvanredni mladi ljudi koji su postigli ogroman uspeh. Ono što je "Gugl" u svetu, to je danas "Jandeks" u Rusiji", rekao je Popović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i objasnio da je reč o kompaniji specijalizovanoj za internet servise i proizvode, čije se usluge odnose na pametne gradove.

"Ono što su oni uradili u Moskvi priznato je od strane celog sveta kao jedan od najmodernijih tehnoloških obrazaca za pametne gradove, za korišćenje telefona u svim sferama od saobraćaja do drugih IT rešenja u medicini", istakao je Popović.

Dodao je da ova kompanija širi svoje poslovanje i na druge kontinente, kao i da svoje delatnosti obavlja u svim sferama u kojima su korisnici građani.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.