Ruska EpiVakKorona vakcina efikasna 79 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2021, 10:36

Ruska EpiVakKorona vakcina efikasna 79 odsto

Efikasnost ruske vakcine EpiVakKorona protiv kovid-19, prema rezultatima treće faze, iznosi 79 odsto, objavio je danas list Izvestija.

Prema izveštaju, 79 odsto volontera i 11,6 odsto od onih koji su primili placebo razvili su antitela, prenosi TAS S.

Centar za razvijanje vakcine saopštio je da je ova vakcina imunološka ili da nema epidemiološku efikasnost.

"Važno je naglasiti da 79 odsto dobrovoljaca ukazuju na imunološku efikasnost vakcine i ne bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trebalo mešati sa epidemiološkom efikasnošću vakcine koja je zasnovana na posebnoj formuli i izračunava se prema drugim podacima", rekla je Tatjana Nepomnjaščik, zamenica direktora Centra.

Studija o efikasnosti i bezbednosti EpiVakKorone obuhvatila je 2.999 volontera starijih od 18 godina, od kojih je 2.253 primilo vakcinu, a 746 je dobilo placebo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

JOŠ JEDNA RUSKA VAKCINA VISOKO EFIKASNA: Stigla nova studija o cepivu EpiVakKorona, rezultati su odlični!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2021

Efikasnost ruske vakcine EpiVakKorona protiv kovid-19, prema rezultatima treće faze, iznosi 79 odsto.., objavio je danas list Izvestija...Prema izveštaju, 79 odsto volontera i 11,6 odsto od onih koji su primili placebo razvili su antitela, prenosi TAS S...Centar za razvijanje vakcine saopštio je da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.