Rusija ima više milijardera nego pre godinu dana, iako su se neki odrekli državljanstva

Izvor: B92, 22.Apr.2023, 13:42

Rusija ima više milijardera nego pre godinu dana, iako su se neki odrekli državljanstva

Ruski bogataši uvećali su za 152 milijarde dolara svoje bogatstvo tokom prošle godine, objavljeno je u izdanju magazina Forbs za Rusiju.

To im je uspelo zahvaljujući, između ostalog, visokim cenama prirodnih resursa.

Rusija prema najnovijim zvaničnim podacima ima 110 milijardera, što je za 22 više nego godinu dana ranije, prenosi Rojters.

Njihovo ukupno bogatstvo poraslo je sa 353 milijarde na 505 milijardi dolara.

Spisak milijardera bio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi još duži da se nekolicina bogataša nije odrekla ruskog državljanstva.

Na rejting bogataša uticale su i apokaliptične prognoze vezane za rusku ekonomiju, navodi Forbs i dodaje da je 2021. godine, pre početka rata u Ukrajini, ukupno bogatstvo milijardera u Rusiji iznosilo 606 milijardi dolara.

Ruska ekonomija je doživela pad od 2,1 odsto pod pritiskom zapadnih sankcija, ali je bila u mogućnosti da prodaje naftu, metale i druge prirodne resurse na globalnim tržištima, posebno kineskom, indijskom i bliskoistočnom.

Nova imena ruskih bogataša na Forbsovoj listi uključuju milijardere koji su bogatstvo stekli zahvaljujući proizvodnji hemikalija, farmaceutskih proizvoda, grickalica, kao i građevinskoj industriji, što ukazuje da potražnja na tržištu Rusije ostaje velika uprkos sankcijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ruski bogataši posjeduju preko 500 milijardi dolara

Izvor: Capital.ba, 22.Apr.2023

MOSKVA – Najbogatiji ljudi Rusije uvećali su svoje bogatstvo za 152 milijarde dolara prošle godine zahvaljujući visokim cijenama prirodnih resursa i oporavili su se od ogromnog gubitka koji su doživjeli neposredno nakon što je počeo rat u Ukrajini, piše “Forbs Rusija”. FOTO: Pixabay Rusija...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.