Capital.ba

Ruski bogataši posjeduju preko 500 milijardi dolara

22.04.2023. / 13:47

MOSKVA – Najbogatiji ljudi Rusije uvećali su svoje bogatstvo za 152 milijarde dolara prošle godine zahvaljujući visokim cijenama prirodnih resursa i oporavili su se od ogromnog gubitka koji su doživjeli neposredno nakon što je počeo rat u Ukrajini, piše “Forbs Rusija”.

FOTO: Pixabay

Rusija ima 110 zvaničnih milijardera na listi, što je 22 više nego prošle godine, prema ruskom izdanju “Forbsa”.

List navodi da je njihovo ukupno bogatstvo poraslo na 505 milijardi dolara sa 353 milijarde u vrijeme kada je objavljena lista za 2022. godinu.

Lista bi bila duža da se pet milijardera – osnivač “DST globala” Jurij Milner, osnivač “Revoluta” Nikolaj Storonski, osnivač “Fridom fajnensa” Timur Turlov i suosnivači “DŽetbrejnsa” Sergej Dmitrijev i Valentin Kipjatkov – nisu odrekli ruskog državljanstva, navodi se u tekstu.

“Na prošlogodišnje rezultate rejtinga uticala su i apokaliptična predviđanja o ruskoj ekonomiji”, navodi “Forbs” i dodaje da je ukupno bogatstvo ruskih milijardera bilo 606 milijardi dolara 2021. godine, prije početka rata. Srna/Rojters

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!