Polovina firmi u Srbiji očekuje rast u narednoj godini

Izvor: Beta, 14.Nov.2014, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polovina firmi u Srbiji očekuje rast u narednoj godini

BEOGRAD, 14. novembar 2014. (Beta) - Više od polovine rukovodilaca kompanija u Srbiji očekuje da će njihove firme rasti u narednih godinu dana, pokazalo je u petak objavljeno istraživanje o poverenju investitora revizorsko-konsultantske kuće EJ (Ernst i Jang).

Kako se navodi u saopštenju, Srbija je prvi put uključena u istraživanje kapital konfidens barometar (Capital Confidence Barometar), za centralnu i jugoistočnu Evropu, u kojem učestvuju rukovodioci velikih kompanija. >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta <<

Istraživanje pokazuje da će doći do ubrzanja u oblasti spajanja i preuzimanja kopmanija u regionu i da je posle nekoliko godina kontrakcije i stagnacije, tržište poslovnih transakcija na putu oporavka.

Do oporavka će doći zahvaljujući transakcijama srednje vrednosti za koje se predvidja da će vratiti tržište na poziciju na kojoj je bilo pre finansijske krize, navodi se u istraživanju.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Naši direktori najveći optimisti

Izvor: B92, 14.Nov.2014

Više od polovine rukovodilaca kompanija u Srbiji očekuje da će njihove firme rasti u narednih godinu dana, pokazalo je istraživanje revizorske kuće Ernst i Jang..Kako se navodi u saopštenju, Srbija je prvi put uključena u istraživanje kapital konfidens barometar (Capital Confidence Barometar),...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.