„Rosteh“: Avioni domaće proizvodnje će ispuniti nebo nad Rusijom

Izvor: Vostok.rs, 31.Mar.2020, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Rosteh“: Avioni domaće proizvodnje će ispuniti nebo nad Rusijom

Avioni domaće proizvodnje preplaviće nebo nad Rusijom do 2030. godine, izjavio je izvršni direktor ruske državne korporacije „Rosteh“ Oleg Jevtušenko.
„Siguran sam da će naši avioni u najskorije vreme ispuniti nebo nad Rusijom, pa i šire“, izjavio je Jevtušenko. Odgovarajući na pitanje kada će se to dogoditi, Jevtušenko je istakao da je najpre potrebno odrediti strategiju razvoja ruske vazduhoplovne industrije, tačnije, kakvi avioni, kog kapaciteta i na kojim rutama će biti potrebni. On je naglasio da će se to realizovati u ovoj deceniji. Prethodno je industrijski direktor vazduhoplovnog klastera državne korporacije „Rosteh“ Anatolij Serdjukov izjavio da avio-industriju, verovatno, čekaju velike reforme.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.