Rosnjeft: Nije nađeno rešenje za krizu s kontaminiranom naftom

Izvor: B92, 03.Sep.2019, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rosnjeft: Nije nađeno rešenje za krizu s kontaminiranom naftom

Moskva -- Ruski naftni gigant Rosnjeft je saopštio da kompanija Transnjeft, koja upravlja ruskim naftovodima, nije pronašla rešenje za krizu sa kontaminiranom naftom.

Ta nafta je srezala ruski izvoz tog energenta.

"Budućnost kontaminirane nafte i dalje ostaje nejasna, potraživanja kompanija i njihovih poslovnih partnera su nerešena, a pitanje garantovanja kvaliteta nafte tokom transporta tek treba da bude rešeno"”, navodi se u saopštenju Rosnjefta i dodaje da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rastu rizici po imidž Rusije kao pouzdanog dobavljača.

Još sredinom aprila je utvrđeno da je ruski naftovod Družba, koji dnevno pumpa milion barela nafte u zapadnu i istočnu Evropu, kontaminiran organskim hloridima.

Rusija je potom očistila naftovod i obnovila snabdevanje par meseci kasnije, a Transnjeft je obećao da će energetskim kompanijama nadoknaditi gubitke povezane sa kontaminacijom.

Iz Rosnjefta je, takođe, saopštenoda su brojne zemlje uvoznice nafte, uključujući Poljsku i pojedine mediteranske luke, počele da razmatraju druge opcije za uvoz nafte.

"Transnjeft samostalno meša naftu različitih proizvođača. S obzirom da u sistemu naftovoda ne postoji kontrolor kvaliteta nafte“, kompanije u stvari dobijaju mešavinu koja možda ne odgovara kvalitetu nafte koja je prvobitno isporučena", poručuju iz Rosnjefta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rosnjeft: Transnjeft bez rešenja za naftovod Družba

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Sep.2019

MOSKVA – Rosnjeft je saopštio da kompanija Transnjeft, koja upravlja ruskim naftovodima, nije pronašla rešenje za krizu sa kontaminiranom naftom koja je srezala ruski izvoz tog energenta.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.