Rodoljub Drašković: Moja firma je opljačkana, idem u Švajcarsku

Izvor: S media, 19.Jul.2011, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodoljub Drašković: Moja firma je opljačkana, idem u Švajcarsku

Srpski biznismen Rodoljub Drašković, vlasnik koncerna “Svislajon Takovo”, juče je napustio Srbiju, nezadovoljan uslovima poslovanja.

Biznismen Rodoljub Drašković, vlasnik koncerna “Svislajon Takovo”, juče je napustio Srbiju, nezadovoljan uslovima poslovanja. Prethodno je poručio Vladi i Ministarstvu pravde da pojedine državne institucije uništavaju srpsku privredu, a da je bivši ministar ekonomije Mlađan Dinkić „sahranjuje“. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Trenutno sam u Zagrebu i krećem za Švajcarsku da obiđem centralu firme, gde postoji mogućnost da se nastanim sa porodicom. Planiram da obiđem i pogone u BiH, Sloveniji i Makedoniji, a srpskim vlastima još jednom poručujem da nam industrija koristi najskuplje sirovine, da sudovi nisu nezavisni i da je moja firma opljačkana - rekao je Drašković za “Blic”.

Povod za napuštanje zemlje bila je presuda Apelacionog suda da “Takovo” plati dug Komercijalnoj banci od 11,2 miliona evra. Pre neki dan, Drašković je isplatio ceo dug, ali tvrdi da su realne samo obaveze od 2,2 miliona evra, zbog čega sa bankom vodi spor pred Vrhovnim kasacionim sudom.

Rodoljub Drašković napustio Srbiju!

Drašković: Platiću sve dugove i idem iz Srbije

Drašković: Takovo će nastaviti sa radom!

Kako saznaje „Blic“, reč je o nekoliko kredita koje je Drašković uzimao od Komercijalne banke od kojih neki datiraju od 1995. godine. Izvor blizak Komercijalnoj banci tvrdi da Drašković nije vraćao zajam, da su obaveze u međuvremenu rasle i da je epilog dug od blizu 12 miliona evra. U ovoj banci nisu želeli da komentarišu, ali su nam poručili da će uskoro „javno objasniti ceo slučaj“.

(Blic)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.