Rimac najavio novi električni automobil

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Dec.2019, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rimac najavio novi električni automobil

ZAGREB - Mate Rimac je prošlog tjedna otkrio nekoliko novosti za blisku budućnost, pa i dolazak novog modela.

Kao da najavljeni i u obliku koncepta prikazani C_Two nije bio dovoljan, Mate otkriva dolazak još atraktivnijeg modela. Ranije smo već mogli saznati kako je premijera proizvodne izvedbe C_Two zakazana za ožujak i ženevski salon automobila, a sada možemo saznati da to nije jedina novost koja nas očekuje.

Mate Rimac je dao intervju za britanski Top Gear, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << te između ostalog otkrio što planira u budućnosti. Tako je otkrio da C_Two, usprkos činjenici da je jedan od najjačih automobila na svijetu, neće ići na Nürburgring, bar ne u lov na rekord. Za to će poslužiti nova izvedba, a C_Two će ipak dati naglasak na komfor.

"Donijeli smo neke odluke (za auto), poput električnog podešavanja sjedala i lakše koristivih svakodnevnih guma, ne nešto kao Trofeo R. Stoga ne možemo srušiti rekord koji drže VW ID R ili Nio EP9, gdje su oba trkaći automobili", objašnjava Rimac trenutnu situaciju.

A onda je Rimac najavio da dolazi hard core izvedba za C_Two: "Buduće varijante auta će biti fokusirane za stazu, pa ćemo možda ići na rekord. Svakako da mislimo na takve stvari".

Prvi čovjek kompanije iz Svete Nedelje je pritom naglasio kako je C_Two testiran na različitim stazama, ali nije stvaran da bi obarao rekorde. "Nije napravljen da bi bio najbrži. Ali s njim se možete zabaviti. U konačnici, ono što klijent traži nije biti sekundu brži na Ringu, nego se zabaviti, i ne samo na stazi, već na siguran način i na cesti".

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Mate Rimac najavio novi električni auto

Izvor: AutoBlog, 03.Dec.2019

Mate Rimac je prošle nedelje otkrio nekoliko novosti za blisku budućnost, pa i dolazak novog modela. Kao da najavljeni i u obliku koncepta prikazani C_Two nije bio dovoljan, Mate otkriva dolazak još atraktivnijeg modela, piše Index.hr. Ranije smo saznali da je premijera proizvodne verzije C_Two zakazana...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.