Rekonstrukcija stanice u Užicu

Izvor: B92, 09.Okt.2013, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija stanice u Užicu

Užice -- Direkcija za izgradnju Užica je počela radove na rekonstrukciji perona, infrastrukture i osvetljenja na autobuskoj stanici.

Direkcija je za izvođenje radova izdvojila milion dinara sopstvenih sredstava, a prema rečima direktora tog javnog preduzeća Nikole Maksimovića, ovi radovi doprineće boljem funkcionisanju gradskog i prigradskog saobraćaja.

"Svi autobusi polaziće i završavaće vožnju na autobuskoj stanici. Nadamo se da će to doprineti ukidanju nelegalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prevoznika, a plan nam je i da u narednom periodu smanjimo cenu peronske karte", rekao je Maksimović agenciji Tanjug.

On je najavio da će Direkcija do novembra uraditi Studiju saobraćaja, čija rešenja će doprineti boljem funkcionisanju, pre svega prigradskog saobraćaja.

Gradonačelnik Užica Saša Milošević, koji je prisustvovao početku radova na adaptaciji perona, podsetio je da je grad za 64,5 miliona dinara kupio nedavno ovaj prostor i naglasio da još uvek nije doneta odluka na koji način će se vratiti kredit koji je podignut za kupovinu perona.

"Imamo dve mogućnosti u opticaju. Jedna je da osnujemo javno preduzeće koje će realizovati autobuski saobraćaj u gradu, ili da stanicu izdamo pod zakup i od tih sredstava vraćamo kredit", rekao je Milošević.

On je istakao da je korišćenje perona do kraja godine, prema ranije sklopljenom ugovoru, izdato pod zakup a za raspisivanje tendera i odabir novog zakupca potrebna su tri meseca.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Završetak radova za dvadesetak dana

Izvor: Danas, 10.Okt.2013, 18:55

Pre neki dan započeta adaptacija perona na autobuskoj stanici u Užicu, za šta je grad izdvojio milion dinara, biće završena za dvadesetak dana.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.